Nyheter

Get Aggregated RSS

Försvarsmakten avvisar kritiken

den 25 oktober 2014

Försvarsmakten avvisar nu kritiken om att den slagit överdrivet mycket på trumman under underrättelseoperationen i Stockholms skärgård. "Vi har fått in massor med resultat, som vi nu behandlar", säger Försvarsmaktens presschef Philip Simon till DN.

SD-politiker tidigare i Bandidos

den 25 oktober 2014

En 42-årig man som är ny kommunstyrelseledamot för Sverigedemokraterna (SD) i en västsvensk kommun har ett tungt kriminellt förflutet och var tidigare president i en avdelning för mc-gänget Bandidos, skriver bt.se.

Komfortabel Madridseger i El Clásico

den 25 oktober 2014

I det senaste El Clásico på Santiago Bernabéu gjorde Karim Benzema två mål. Men det var ändå Barcelona som vann med 4–3. Nu fick fransmannen göra det avgörande målet inför hemmafansen.

PSG straffade Bordeaux

den 25 oktober 2014

Paris St Germain – utan skadade Zlatan Ibrahimovic – hade inga vidare problem att besegra Bordeaux i den franska ligafotbollen.Matchen slutade 3–0 sedan brassen Lucas gjort två straffmål och inhopparen Ezequiel Lavezzi fixat det tredje.

Gillrade fälla för att stoppa tjuv

den 25 oktober 2014

Åtta stölder på äldreboenden i Eslöv under våren och sommaren fick cheferna att tröttna. Med hjälp av märkta sedlar gillrades en fälla för att få fast tjuven – nu åtalas en anställd kvinna för grov stöld, rapporterar Skånska Dagbladet.

Norskt berg på väg att rasa

den 25 oktober 2014

Norska myndigheter och geologer håller ögonen på berget Mannen i Rauma sydväst om Trondheim. Delar av berget har spruckit upp och är på väg att rasa och närboende har evakuerats, uppger NRK.

Målkalas när HV 71 tog sjätte raka

den 25 oktober 2014

För två veckor sedan körde HV71 över Brynäs helt.Den här lördagen krävdes det dramatik in i det sista för en ny seger (4–7).– Vi gjorde ingen perfekt match utan kan ännu bättre, säger tremålsskytten Riley Holzapfel självkritiskt trots den sjätte raka segern för Jönköpingslaget.

Andra raka för Djurgården

den 25 oktober 2014

Nykomlingen Djurgården utan en rad av sina rutinerade spelare tog en ny tung trepoängare mindre än ett dygn efter den förra borta mot Färjestad. Slitvargen Markus Ljungh låg bakom Djurgårdens båda mål när Luleå besegrades med 2–1.

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Vinterns bästa barnoveraller

den 25 oktober 2014

Det går att göra billiga overaller bra, men det är inte alla märken som lyckas. Åhléns säljstoppar sin overall efter Testfaktas test.

Så dyrt blir det att bo om räntorna stiger

den 25 oktober 2014

När räntorna blir mer ”normala” om några år, kommer boendekostnaderna att vara 40 procent högre jämfört med i dag. Det visar nya siffror från Boverket. En etta i centrala Stockholm skulle kunna få en månadskostnad på över 18.000 kronor.

Hopp om ebolahjälp lyfte Wall Street

den 24 oktober 2014

USA-börserna fortsatte uppåt på fredagen och avslutade en börsvecka i dur.

Dolce och Gabbana frias från skattebrott

den 24 oktober 2014

Italiens högsta domstol har friat designduon Domenico Dolce och Stefano Gabbana i ett skattebrottmål. Designerna har anklagats för att ha gömt hundratals miljoner euro från Italiens skattemyndighet. Dolce och Gabbana, vars gemensamma modehus bär samma namn, har tidigare dömts av två lägre rättsinstanser.

Risk för ny finanskris när Europas banker granskas

den 24 oktober 2014

På söndag kommer beskedet som Europas bankchefer väntat på – vissa med fasa. Då presenterar den Europeiska centralbanken (ECB) resultatet av sina tester av bankernas ekonomiska hälsa.Resultatet kan utlösa en ny kris för bankväsendet och euron.

Volvo rusade på småsur börs

den 24 oktober 2014

Stockholmsbörsen backade på fredagen då merparten av storbolagen föll. Rapporterande Volvos rusning dämpade dock nedgången. OMXS-index dalade 0,2 procent till 436,1 och gick därmed bättre än de ledande Europabörserna.

Revisorer säkrar pengar i Northland

den 24 oktober 2014

En så kallad ”vilande” konkursansökan från revisionsbyrån EY, tidigare Ernst & Young, skapade tillfällig uppståndelse kring gruvbolaget Northland Resources på fredagseftermiddagen. Lokala medier gjorde tolkningen att bolaget faktiskt begärts i konkurs, vilket snabbt dementerades av berörda parter.

Tio kvadrat för studenter

den 24 oktober 2014

Loftsäng, kök, matplats och toalett – på blott tio kvadratmeter. I Lund har det byggts 22 kompaktlägenheter för studenter med en månadshyra på 2.500 kronor.

Rusta erkänner diskriminering

den 24 oktober 2014

Varuhuset Rusta medger i en förlikning att en nyanställd utsatts för homofoba trakasserier, uppger DO som fört den anställdes talan.

Melinda Gates: Välgörenhet finns i mitt dna

den 24 oktober 2014

Melinda Gates rankas som världens tredje mäktigaste kvinna. Tillsammans med maken Bill driver hon den största privata välgörenhetsstiftelsen. Ideellt arbete är något hon ägnat sig åt sedan barnsben, berättar hon för Lördagsmagasinet.

Branschen backar om mjölkråd

den 24 oktober 2014

Föreningen Svensk mjölk stämmer Oatly för att misskreditera komjölken. Men hur står det egentligen till med mjölkbranschens egna påståenden? På sajten mjölk.se görs påståenden som Livsmedelsverket menar är felaktiga.

Gotlandsbåten dras inför ARN

den 24 oktober 2014

Passagerare som skulle ha åkt med rederiet Gotlandsbåten i somras men där trafiken inte blev av kan få extra ersättning. Konsumentombudsmannen drar rederiet, där bland annat musikern Björn Ulvaeus haft intressen, inför Allmänna reklamationsnämnden.

Polisen bytte sprit mot vatten

den 24 oktober 2014

Polisen i Örebro är skyldig en privatperson över 16.000 kronor. Orsaken är ett anspråk som gör gällande att polisen bytt ut beslagtagen sprit mot vatten, låtit annan alkohol gå ut och ytterligare annan försvinna.

Kräver hyressänkning för 25000 hyresgäster

den 24 oktober 2014

Sänk hyran för 25.000 hyresgäster i Stockholms Svenska Bostäder. Det kräver Hyresgästföreningen inför de stundande hyresförhandlingarna. Fastighetsägarna vill i stället höja med 2,5 procent och införa mer av marknadshyror.

Studenter ska få boende på fartyg

den 24 oktober 2014

Uppemot 60 studenter får eget boende på ett fartyg i Malmö hamn, åtminstone om företaget Ecoresans planer går i lås.

Bättre än väntat av Swedish Match

den 24 oktober 2014

Tobaksbolaget Swedish Match redovisar en vinst före skatt på 862 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det är en förbättring jämfört med vinsten på 762 miljoner kronor samma period i fjol.

Rysk bank vill att sanktioner prövas i EU-domstolen

den 24 oktober 2014

Statliga Sberbank, Rysslands största bank mätt i tillgångar, vill att de västerländska Ukraina-sanktionerna mot Ryssland utreds i EU-domstolen EGC.

Hitler hamnade på gräddpaket

den 24 oktober 2014

Adolf Hitlers och Benito Mussolinis porträtt var tryckta på schweiziska gräddpaket. Hur detta gått till känner leverantören Migros inte till, men man har återkallat hela partiet och avbrutit samarbetet med tillverkaren.

Arbetsgivare dåliga på att hantera personalens stress

den 24 oktober 2014

Sex av tio svenska arbetsplatser saknar fungerande arbete mot stress och psykosocial ohälsa. En dryg tredjedel försöker inte ens. Det visar Arbetsmiljöverkets senaste undersökning.

Vinstlyft för Kinnevik

den 24 oktober 2014

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 8 176 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 5 628 miljoner kronor motsvarande period förra året.

Brakförlust för Eniro

den 24 oktober 2014

Söktjänstföretaget Eniro redovisar en förlust före skatt på 1 820 miljoner kronor för tredje kvartalet. De dementerar också rykten om att styrelsen tänkt hoppa av.

AB Volvo överraskar med storvinst

den 24 oktober 2014

Förväntad vinst: 600 miljoner kronor. Rapporterad vinst: 2,3 miljarder.Tredje kvartalet för AB Volvo slog analytikerna med häpnad och aktien lyfter med uppåt tio procent.– Lönsamheten ökar, men den ligger inte på de nivåer som krävs om vi ska nå våra mål, säger vd Olof Persson.

Katastrofrobotar inspirerade av datorspel

den 24 oktober 2014

Forskare på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) har inspireras av datorspelsbranschen när de utvecklar katastrofrobotar. Tester visar att ”spelsättet” att styra robotarna på funkar bättre än styrsystemet som robotar brukar ha, rapporterar Sveriges Radio.

Johan Schück: Svårare för Sverige än regeringen påstår

den 24 oktober 2014

Regeringen spår en svensk BNP-ökning på 3,0 procent under 2015 och stark utveckling även därefter. Det låter alltför bra för att vara sant när mycket annat går trögt i Europa. Sverige står inför större svårigheter än vad som framgår i budgeten.

Lägre vinst för Ericsson

den 24 oktober 2014

Ericssons vinst för tredje kvartalet stannade på 3,7 miljarder kronor, sämre än förväntningarna och aktiekursen backade.Valutakurserna har gett Ericsson finansiell motvind, enligt vd Hans Vestberg.

Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen

den 24 oktober 2014

Reynolds American som tillverkar cigaretter av märke Camel förbjuder rökning på arbetsplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Bolaget är USA:s näst största tobaksföretag.

Xbox lyfter Microsofts omsättning

den 24 oktober 2014

IT-jätten Microsoft redovisade på torsdagen att vinsten minskat till 4,5 miljarder dollar, samtidigt som omsättningen ökade till över 23 miljarder dollar, för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret som slutar 30 juni.

Sverige får miljard tillbaka av EU

den 24 oktober 2014

Sverige får en julklapp i form av 1,2 miljarder kronor – 132,8 miljoner euro – tillbaka från EU den 1 december, uppger tidningen Financial Times med hänvisning till läckta EU-dokument.

Mäklare oroas av lågt utbud på bostadsmarknaden

den 24 oktober 2014

Rekordmånga mäklare anser att det låga utbudet av bostäder är det som just nu påverkar bostadsmarknaden mest, Och de tror att utbudet kommer att bli ännu lägre. Det visar Mäklarsamfundets enkät Mäklarinsikt som publiceras i dag, fredag.

Regeringen vill höja skatten på din bil

den 23 oktober 2014

Regeringen vill höja fordonsskatten nästa år. Kolla i tabellen ovanför för att se hur just din bil kommer att beskattas efter höjningen.

Björklund: S sviker sitt löfte om försvaret

den 23 oktober 2014

Mitt under pågående ubåtsspaning har ett storbråk utbrutit om försvarets pengar. Folkpartiledaren Jan Björklund anklagar regeringen för att urholka anslagen med den höjda arbetsgivaravgiften för unga. ”Prata med lite mindre bokstäver”, uppmanar försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Nytt handelsstopp i Eniro

den 23 oktober 2014

Handeln i katalogföretaget Eniro stoppades på torsdagseftermiddagen sedan aktien rasat med 20 procent.

Högre vinst för SJ

den 23 oktober 2014

SJ redovisar en vinst före skatt på 183 miljoner kronor för tredje kvartalet, jämfört med vinsten på 175 miljoner kronor samma tid i fjol.

Batra nobbade SD-politikerns flirt

den 23 oktober 2014

SD-politikern Oscar Sjöstedt försökte sig på en politisk charmoffensiv riktad till Moderaternas Anna Kinberg Batra under riksdagens budgetdebatt. Han avspisades hårt.– Tar man avstånd från öppenhet är det inte intressant för oss att diskutera, sade Kinberg Batra.

Kineser vill bygga snabbtåg i USA

den 23 oktober 2014

Med över 1200 mil nybyggd snabbjärnväg i gång i hemlandet finns flera kinesiska bjässar bland de intresserade när det snart ska avgöras vilka som ska få bygga höghastighetsjärnvägar i Kalifornien.

Kaos under budgetpromenaden

den 23 oktober 2014

Det blev en kaotisk första budgetpromenad för Magdalena Andersson. Livvakter förstärkta av ett tiotal uniformerade polisen banade bryskt väg för den nya finansministern när hon gick med budgeten från finansdepartementet till riksdagen. Flera fotografer föll och en barnvagn vältes i tumultet.

Fler bor på vandrarhem i jobbet

den 23 oktober 2014

Det är inte bara turister som checkar in på vandrarhem. De arbetsresande seglar upp som en ny stark kundgrupp enligt branschen.

S vill samarbeta med alliansen – Kinberg Batra skeptisk

den 23 oktober 2014

Sverige ska vara en ledande kraft i världen och ett jämställt land. Så inledde finansminister Magdalena Andersson sin första budgetdebatt i riksdagen.

Copyright © 2014 Olsmar Konsult