Nyheter

Get Aggregated RSS

Taffe överglänste Harju i Luleå

den 27 januari 2015

Det mesta handlade om Luleås nyförvärv Johan Harju inför matchen.Då klev Linköpings Jeff Taffe fram och visade att han är SHL:s poängkung.– Jag är på rätt ställe vid rätt tillfälle, sade tvåmålsskytten till C More efter 4–2-segern.

Brynäs tappar mark i botten

den 27 januari 2015


Thomas Berglund får vänta på sin första seger som Brynäs-tränare i ishockeyns SHL.Trots att hans lag tryckte på för ett segermål fick de nöja sig med en poäng hemma mot HV71 då bortalaget avgjorde matchen i förlängningen.

Ny bortaförlust för Djurgården

den 27 januari 2015


Djurgården har inte vunnit utanför Stockholm sedan den 13 november.Tisdagskvällens möte med Leksand slutade med en ny förlust, 1–4, och klubben dras allt mer in i striden kring SHL-ishockeyns kvalstreck.

Brodeur har spelat färdigt

den 27 januari 2015


Martin Brodeur, en av NHL-historiens främsta ishockeymålvakter, uppges ha dragit på sig benskydden för sista gången. Enligt tidningen St Louis Post-Despatch har Brodeur, 42, bestämt sig för att lägga av.

Algeriet och Ghana till kvartsfinal

den 27 januari 2015

Två mål på tio minuter. Det var fullträffarna som gjorde att Ghana vände underläge med 0–1 till en 2–1-seger mot Sydafrika, och därmed tog sig vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll.

Trålare fick upp senapsgas

den 27 januari 2015

En kutter har fått senapsgas i trålen under fiske nära Bornholm i södra Östersjön. Kuttern har tagit sig till Nexö på öns östra sida och granaten med senapsgas – som antas vara från andra världskriget och som saknar kappa – tas om hand av danska myndigheter.

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Ericsson sänke på Stockholmsbörsen

den 27 januari 2015

Efter åtta dagars uppgång vände börsen ner. Ericsson, som underträffade förväntningarna i sin rapport, var börsens tyngsta sänke. Stockholmsbörsens OMXS-index stängde på minus 1,4 procent. Även de ledande Europabörserna backade.

”Det handlar om rikedom – fast inte om pengar”

den 27 januari 2015


Önskan om att få utlopp för sin kreativitet fick vännerna Kim Markström, Simon Wanler och Markus Henriksson att starta ett klädmärke. Nu är designen klar och leverantörskontrakten påskrivna. Men hur får man ut sin produkt på marknaden i en tuff bransch?

Passagerarplan beskjutet vid landning

den 27 januari 2015

Ett av lågprisbolaget Flydubais plan uppges ha träffats av kulor när det landade på flygplatsen i Iraks huvudstad Bagdad. 

Mjölkvrede efter Arlas prissänkning: ”onödig”

den 27 januari 2015

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.

Brittisk ekonomi tappar fart

den 27 januari 2015

Den brittiska ekonomin tappade lite fart under sista kvartalet. 

Blandat i rapportfloden

den 27 januari 2015

Washington. Rapportfloden har inletts i USA med blandat resultat i en stark ekonomi. En starkare dollar och sjunkande oljepriser påverkar resultat och framtida prognoser. I veckan ligger intresset på de stora teknikbolagen.

Ericsson pressar börsen

den 27 januari 2015

Stockholmsbörsen faller i den inledande handeln, med Ericsson som sänke. 

NCC redovisar lägre vinst

den 27 januari 2015

Byggföretaget NCC redovisar en vinst före skatt på 1 017 miljoner kronor för fjärde kvartalet.

Sämre än väntat för Ericsson

den 27 januari 2015

Telekomjätten Ericsson redovisar en rörelsevinst på 6,3 miljarder kronor för fjärde kvartalet. Det är en försämring med 30 procent jämfört med samma period året före, vilket var något sämre än väntat.

Microsofts vinst sjönk

den 26 januari 2015

Den amerikanska mjukvarujätten Microsoft redovisar en vinst på 5,9 miljarder dollar, eller 71 cent per aktie, för räkenskapsårets andra kvartal. Motsvarande period förra året var vinsten 6,6 miljarder dollar, eller 78 cent per aktie.

Små rörelser på Wall Street

den 26 januari 2015

Precis som i Europa tycktes marknaderna i USA ta utgången i det grekiska valet med jämnmod, trots viss osäkerhet om vad resultatet för med sig. En uppgång i energisektorn balanserade upp resultatet. Börserna vacklade mestadels runt nollstrecket men stängde svagt upp.

Tung duo ska granska SCA

den 26 januari 2015

Svante Forsberg, styrelseordförande i revisionsfirman Deloitte. Och Johan Munck, tidigare ordförande för Högsta domstolen. De får uppdraget att granska turerna i SCA, uppger SCA i ett pressmeddelande.

25.000 österrikare stämmer Facebook

den 26 januari 2015

En österrikisk domstol har gått med på att ta upp ett fall där 25.000 personer stämmer Facebook för att ha kränkt deras privatliv.

Börsrekord trots grekkris

den 26 januari 2015

Det grekiska valresultatet blev bara en krusning på på ytan. Stockholmsbörsens OMXS-index steg 1,2 procent, trots vänstersegern. Storbolagsindexet OMXS30 nådde till och med nytt all-time-high.

Studentnätverk – en väg in i karriären

den 26 januari 2015


Möjligheten att knyta kontakter, möta potentiella arbetsgivare och träffa studenter från andra utbildningar gjorde Annahita Nikavar och Jesper Cronsioe nyfikna på talangnätverket Nova. Nu är de ambassadörer för verksamheten.

Grekkris slår mot svenska plånböcker

den 26 januari 2015

Den ekonomiska krisen i Grekland riskerar att slå mot svenska plånböcker.Dyrare utlandsresor är att vänta.

Chatta om månadspeng

den 26 januari 2015

Arturo Arques, privatekonom på Swedbank, chattar med DN-läsarna. Ställ dina frågor nedan.

Efter Greklandsvalet: euron når lägsta nivå på 11 år

den 26 januari 2015

Euron dök i handeln i Asien efter beskedet att vänsterpartiet Syriza skrällt i Grekland, till sin lägsta nivå på 11 år.

Birgitta Forsberg: Ta tidsmaskinen fram till nutiden, Wallenbergare

den 26 januari 2015

Nu har både Wallenbergarna och bolagen runt Industrivärden chansen att förflytta sig från dåtid till nutid. Mer mångfald, mer öppenhet och mindre maktspel.

Blandat på Asienbörser

den 26 januari 2015

Utvecklingen var blandad på de ledande Asienbörserna på måndagen. 

ECB säger nej till Grekland

den 26 januari 2015

Den europeiska centralbanken ECB tänker inte gå med på någon skuldavskrivning för Grekland. Det gjorde en av bankens styrelseledamöter klart dagen efter vänsterpartiets Syrizas stora seger.

Copyright © 2015 Olsmar Konsult