Nyheter

Get Aggregated RSS

Tusentals ­bloggar och ­hemsidor har säkerhetshål

den 1 november 2014

Tusentals hemsidor i Sverige är så sårbara att utomstående kan hacka och redigera innehållet. Många sajtägare som använder publiceringssystemet ­Wordpress slarvar med viktiga säkerhetsuppdateringar, visar DN:s granskning. Bland de berörda finns till exempel bloggar, e-handelssajter och företagshemsidor.

Ozonhålet stort men fortsätter att minska på sikt

den 31 oktober 2014

Trots forskarnas förhoppningar om att ozonhålet över Antarktis skulle minska så fortsätter det att var stort som hela Nordamerika. Men trenden är positiv.

Kalix upp i topp efter ny 4–3-seger

den 31 oktober 2014

Tre vinster på tre matcher. Med fredagskvällens 4–3-seger borta mot Edsbyn har Kalix inlett bandysäsongen på allra bästa sätt.

Statliga pengar gick till kärnkraftsreklam

den 31 oktober 2014

Strålsäkerhetsmyndigheten har sedan 2008 betalat ut sammanlagt 34 miljoner kronor till kärnkraftsbranschens organisation Svenskt kärnkraftcentrum (SKC). Pengarna skulle gå till forskning, men SKC har i stället spenderat åtta miljoner kronor på reklam och lobbyverksamhet för ny kärnkraft, uppger SVT som hänvisar till en rapport från miljöorganisationen Greenpeace.

Ny ödesmatch för Sävehof

den 31 oktober 2014

Förlust mot Viborg och Györi.Men mot Zagreb lyckades Sävehof spela till sig en poäng i handbollens Champions League.”Med tanke på allt vårt slarv får vi vara nöjda”, sade tränaren Henrik Signell efter 29–29 i Partillebohallen.

Test: Här är de 10 coolaste streetlurarna

den 31 oktober 2014

Beats by Dre startade trenden, men är de bäst? Ljud & Bild testar 10 lurar med tung bas för dig som vill synas och höras.

Fotbollsklubb öppnar egen begravningsplats

den 31 oktober 2014

En av Brasiliens populäraste fotbollsklubbar vill att fansen ska kunna ge klubben sitt eviga stöd. Corinthians ska anlägga en egen begravningsplats med plats för 70.000 gravar.

En skadad efter skottlossning i Malmö

den 31 oktober 2014

En man har påträffats skadad i samband med en skottlossning i stadsdelen Rosengård i Malmö.

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Test: Här är de 10 coolaste streetlurarna

den 31 oktober 2014

Beats by Dre startade trenden, men är de bäst? Ljud & Bild testar 10 lurar med tung bas för dig som vill synas och höras.

Dramatisk oktober på börsen

den 31 oktober 2014

Stockholmsbörsen avslutade oktober i dur. OMXS-index stängde på plus 1,2 procent. Men det blev en dramatisk börsmånad.

Ryssland chockhöjer styrräntan

den 31 oktober 2014

Den ryska centralbanken höjer sin styrränta med 1,5 procentenheter till 9,5 procent för att stötta den svaga rubeln och motverka en stigande inflation.

Musjakt försenade Norwegianflyg

den 31 oktober 2014

Allt verkar kunna försena en Dreamliner – även en liten mus.

Sämre resultat för Finnair

den 31 oktober 2014

Flygbolaget Finnair transporterade färre passagerare och mindre gods under tredje kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol.

Johan Schück: Nollränta och stödköp har hjälpt USA på fötter

den 31 oktober 2014

Det största ekonomiska experimentet i modern tid har nått sitt slut. Amerikanska centralbanken Federal Reserve gav sig ut på okänd mark med sina gigantiska stödköp. Men resultatet blev en framgång som svenska Riksbanken kan lära av.

Fallande elpris i oktober

den 31 oktober 2014

Högre temperaturer under hösten har bidragit till lägre elförbrukning och därmed lägre elpriser i oktober, enligt elprisnätplatsen Elskling.

Fler bilar över Öresund

den 30 oktober 2014

Mer trafik, lägre driftskostnader och låg ränta har hittills i år kraftigt stärkt Öresundsbrokonsortiets resultat. Överskottet under årets första nio månader uppgick till 640 miljoner danska kronor vilket är en förbättring med 144 miljoner jämfört med motsvarande tid i fjol.

Alkoholförbud på populärt turistmål

den 30 oktober 2014

Ett alkoholförbud i den turisttäta indiska delstaten Kerala kan snart bli verklighet. En domstol har fastställt delstatsregeringens planer på att förbjuda alkoholservering på de flesta barer.

Frukostflingor viker för konkurrensen

den 30 oktober 2014

Det går allt sämre för Kellogg, världens största tillverkare av flingor.

Högre vinst för Mastercard

den 30 oktober 2014

Mastercard, världens näst största kredit- och betalkortsföretag, redovisar ett vinstlyft på över 15 procent för tredje kvartalet sedan kortanvändningen ökat under perioden.

Branddrabbade får stödpengar

den 30 oktober 2014

Personer som drabbades av den väldiga skogsbranden i Västmanland i slutet av sommaren kommer att få ekonomisk hjälp.

Apples vd: Jag är gay

den 30 oktober 2014

Apples vd Tim Cook kommer ut som homosexuell, i ett öppet brev som publiceras på Bloomberg Businessweek.

Prognoser pekar på fler översvämningar

den 30 oktober 2014

Sommarens skyfall har lett till ökade skadekostnader för försäkringsbolaget Folksam. Prognoserna pekar också på att skyfall och översvämningar kommer att bli än vanligare i framtiden.

Nuon kostade Vattenfall 53 miljarder kronor

den 30 oktober 2014

Nuonaffären fortsätter att förmörka tillvaron för statliga Vattenfall. Nära 60 procent av vad kraftjätten betalade för det holländska bolaget år 2009 har nu skrivits av. Samtidigt lägger Vattenfall fram ännu en mångmiljardförlust, minus 19,4 miljarder kronor för årets tredje kvartal.

Så ska bolåneberget pressas ner

den 30 oktober 2014

Riksbanken lägger över ansvaret för hushållens ökade skulder i politikernas knä med sin nollräntepolitik. Nu filas det på åtgärder. Lagkrav på amorteringar, sänkta ränte­avdrag och höjd fastighetsskatt är några av de verktyg som kan komma att användas.

Nya åtgärder från Riksbanken dröjer

den 30 oktober 2014

Riksbanken och regeringen har målat in sig i var sitt hörn där ingen av dem har någon större handlingsfrihet. Reporäntan är nere på noll procent och i statsbudgeten gäller principen om krona för krona. Vilka möjlig­heter finns då kvar?

"Vattenfalls försäljning är ingen lösning"

den 30 oktober 2014

Beskedet att Vattenfall vill göra sig av med brunkolet välkomnas inte av miljövänner i östra Tyskland.- Den som köper gör det ju för att driva brunkolet vidare, säger miljöorganisationernas talesman René Schuster till DN.

Hotelljätte satsar på kvinnor

den 30 oktober 2014

Rezidor har för få kvinnliga chefer trots att hälften av de som studerar hotellmanagement är kvinnor. Därför startar hotellkoncernen ett projekt för att sätta fler kvinnor i chefsposition. Målet är jämställdhet före 2016.

Paris: Ej läge för Mistralleverans

den 30 oktober 2014

Villkoren har inte uppfyllts för att Frankrike som del i en kontroversiell affär ska lämna över ett örlogsfartyg till Ryssland, meddelar Frankrikes regering. Det efter att Ryssland sagt att överlämnandet ska ske nästa månad.

Hussvampen kan ta hela ditt hem

den 30 oktober 2014

Den varma sommaren och regniga hösten gynnar den äkta hussvampen, vilket får skadeanmälningarna att öka. Drabbade riskerar att förlora hela huset.

Stockholmsbörsen backar

den 30 oktober 2014

Stockholmsbörsen fortsatte veckans färd uppåt på torsdagen. Även de ledande Europabörserna steg.

Tungt fall för Samsung Electronics

den 30 oktober 2014

En mördande konkurrens på marknaden för smarta mobiltelefoner drog ned den sydkoreanska elektronikjätten Samsung Electronics vinst före tredje kvartalet till den lägsta nivån på tre år.

Astra Zenecas medicin får okej i USA

den 30 oktober 2014

Amerikanska myndigheter har godkänt ett nytt kombinationspiller för diabetes från Astra Zeneca, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Blandat på Asiens börser

den 30 oktober 2014

Utvecklingen var blandad på de ledande Asienbörserna under torsdagen. Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 0,7 procent och det bredare Topixindex gick upp lika mycket, efter att mer optimistiska uttalanden från amerikanska centralbanken Fed om USA:s ekonomi fick dollarn att stärkas mot yenen.

LKAB släpper in tidsfuskare

den 30 oktober 2014

20 gruvarbetare, som tvingades säga upp sig själva på grund av arbetstidsfusk vid LKAB i Kiruna, får nu komma tillbaka som entreprenörsanställda sedan gruvbolaget ändrat sitt tidigare beslut, uppger SVT:s Nordnytt.

Lufthansa sänker prognosen

den 30 oktober 2014

Flygbolaget Lufthansa skriver ner sin prognos för 2015, för andra gången i år på grund av den haltande världsekonomin.

Trots miljardsatsning åker få kollektivt

den 30 oktober 2014

Trots miljardsatsningar från kommuner och landsting på kollektivtrafiken har resandet bara ökat med 20 procent sedan 2006, medan kostnaderna har ökat med 32 procent, skriver Dagens Samhälle.

Inget klart gasavtal för Ukraina

den 30 oktober 2014

De EU-ledda samtalen för att lösa gastvisten mellan Ryssland och Ukraina i Bryssel avslutades i går utan att någon överenskommelse har träffats. Men enligt vad Brysselkällor uppger för nyhetsbyrån AFP kommer samtalen att återupptas under torsdagen

Stor nedskrivning i Vattenfall

den 30 oktober 2014

Statliga Vattenfall skriver ned värdet på sina tillgångar med 23,1 miljarder kronor. Det gör att koncernen redovisar en förlust på 19,4 miljarder kronor för årets nio första månader.

Samsung Electronics tappar stort

den 30 oktober 2014

Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung Electronics har tappat stort under det tredje kvartalet i år. Enligt rapporten som presenterades på torsdagen blir rörelsevinsten 60,1 procent lägre än motsvarande kvartal förra året.

Fed avslutar stödköp av värdepapper

den 29 oktober 2014

Den amerikanska centralbanken Fed avslutar stödköpen av bland annat obligationer. Men styrräntan ligger kvar på rekordlåg nivå.

Därför blev vi godismonster

den 29 oktober 2014

Tiden då barnen nöjde sig med en liten tablettask är förbi. Nu är det jättepåsar med godis som gäller — för såväl vuxna som barn.

Författare auktionerar ut namn

den 29 oktober 2014

17 namnkunniga författare säljer rättigheter till namn på rollfigurer i kommande romaner på auktion, skriver The Guardian.

EU kan kräva snålare budget

den 29 oktober 2014

EU-kommissionen har godkänt alla euroländers budgetplaner för 2015 men kommissionen kan nästa månad komma att kräva extra åtgärder av dem som har stora underskott, varnar ekonomikommissionären Jyrki Katainen.

Indutrade ökade vinsten

den 29 oktober 2014

Industrihandelsföretaget Indutrade redovisar en vinst före skatt på 231 miljoner kronor för tredje kvartalet 2014.

Kraftig ökning av varumärkesskydd

den 29 oktober 2014

Antalet ansökningar om varumärkesskydd ökar. 26 procent fler ansökningar har gjorts den senaste månaden jämfört med motsvarande period förut enligt statistik från Sveriges Patentbyråers förening (Sepaf).

Ryanair överger Malmö

den 29 oktober 2014

Ryanair slutar flyga från Sturup utanför Malmö och satsar i stället på Köpenhamn.

Stordalen i Hurtigrut-affär

den 29 oktober 2014

En grupp investerare, däribland hotellkungen Petter Stordalen, har lagt ett bud på den klassiska båtlinjen Hurtigruten. Budet ligger på sju kronor per aktie, vilket värderar Hurtigruten till 2 940 miljoner norska kronor.

Banker sänker boräntor

den 29 oktober 2014

Efter Riksbankens sänkning av reporäntan sänker Nordea och Handelsbanken (Stadshypotek) nu räntorna på bolån.

Copyright © 2014 Olsmar Konsult