Nyheter

Get Aggregated RSS

Microsoft dumpar Nokia som varumärke

den 23 oktober 2014

Mindre än ett år efter att Microsoft tagit över mobilverksamheten av Nokia dumpas det finska varumärket.

Vakter dömda för massaker i Benghazi

den 23 oktober 2014

En domstol i USA har fällt fyra före detta vakter från den privata säkerhetsfirman Blackwater för den massaker i Iraks huvudstad Bagdad 2007 som kostade minst 14 människor livet.

Sagan om flygsäkerheten – Del 2

den 23 oktober 2014

Så har de gjort det igen, två år efter den virala succén där alver, hober och människor får lära sig att knäppa sina säkerhetsbälten och att inte röka på toaletterna slår Air New Zealand till ännu en gång.

Rekordstödet – Hammarby har störst publik genom tiderna

den 23 oktober 2014

Hammarby blir första svenska lag med en sammanlagd hemmapublik på över 300.000 under en säsong. Klubben blir också den första sedan 2007 med ett hemmasnitt på över 20.000 åskådare.På söndag fortsätter jakten på en allsvensk plats, ”rysarmötet” med Gais på Gamla Ullevi.”Man får lägga ångesten åt sidan och bara njuta”, säger Hammarbys vd, Henrik Kindlund.

Tafsande polis förlorar jobbet

den 22 oktober 2014

En polis i 60-årsåldern har dömts för sexuellt ofredande för att ha tryckt upp en kvinna från Sundsvall mot en diskbänk och tagit henne på rumpa och bröst.

Kaos runt Ericsson – kan missa F1-lopp

den 22 oktober 2014

De nya ägarna till Marcus Ericssons formel 1-team Caterham hotar nu att dra sig ur affären, sedan de på onsdagen kom med anklagelser mot den förra ägaren Tony Fernandes. Enligt stallchefen Manfredi Ravetto är det risk att Caterham inte kommer till start i nästa formel 1-lopp.

Real krossade Liverpool på Anfield

den 22 oktober 2014

Cristiano Ronaldo får jaga vidare efter målrekordet i Champions League.Men han bidrog till en annan historisk notering på Anfield när Real Madrid krossade Liverpool med 3–0.

Löfven ska få slåss för alliansens klimatlinje

den 22 oktober 2014

Regeringen förlorade onsdagens omröstningen i riksdagens EU-nämnd. Det innebär i princip att Stefan Löfven slåss för allianspartiernas klimatpolitik under morgondagens EU-toppmöte.

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Starka rapporter gladde börsen

den 22 oktober 2014

Stockholmsbörsen steg på onsdagen, påhejad av flera oväntat starka kvartalsrapporter. Rapporterande Boliden och ABB gick starkast av storbolagen.

Storbanker varnar för kärva tider

den 22 oktober 2014

Tre av fyra storbanker har redovisat resultat för tredje kvartalet. Alla vittnar om kärva tider framöver, med låg tillväxt och pressade räntor. Drivkrafter saknas i Europa, vilket slår särskilt hårt mot Nordea.

Amerikansk inflation 1,7 procent

den 22 oktober 2014

Konsumentpriserna i USA steg med 0,1 procent mellan augusti och september.

Trängselskatt kvar i Göteborg

den 22 oktober 2014

Trängselskatten blir kvar i Göteborg. I alla fall om de fem parterna bakom det Västsvenska paketet får som de vill.

Stora Enso ökar vinsten

den 22 oktober 2014

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso redovisar en vinst före skatt på 144 miljoner euro, motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor, för tredje kvartalet 2014. Det kan jämföras med en vinst på 103 miljoner euro motsvarande period 2013.

Riksbanken sänker kronan – tror SEB

den 22 oktober 2014

Riksbankens kommande räntesänkning kommer att försvaga kronan, till glädje för svenska exportföretag, tror SEB.

Svenska Spel tappar intäkter

den 22 oktober 2014

Statliga spelbolaget Svenska Spel fortsätter att tappa i lönsamhet och intäkter. Vinsten under tredje kvartalet föll med nästan 14 procent till 1141 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol.

Byggindustrin går fortsatt starkt

den 22 oktober 2014

Byggindustrin är inne i ett rejält uppsving, speciellt bostadssektorn går starkt. I år bedöms bostadsinvesteringarna öka med 23 procent. Men nästa år bedöms tillväxttakten avta till fyra procent till följd av amorteringskrav och skattehöjningar.

Det här är bästa elavtalen inför vintern

den 22 oktober 2014

Fast eller rörligt elavtal? Det är frågan som många husägare ställer sig inför vintern.

Birgitta, 79, chattade om teknik och internet

den 22 oktober 2014

Birgitta Jonsson, engagerad i föreningen Seniornet som hjälper äldre med digital teknik och internet, chattade med DN:s läsare.

Många miljögifter i t-tröjor

den 22 oktober 2014

Trycken på många t-tröjor innehåller relativt stora mängder miljögifter, enligt en analys som tidskriften Råd & Rön låtit göra av 15 storsäljande t-tröjor på marknaden.

Coop-vd årets Ruter Dam

den 22 oktober 2014

Coop Sveriges vd Sonat Burman-Olsson är årets Ruter Dam. Utmärkelsen går till den kvinna som under året utnämnts till den mest inflytelserika posten i svenskt näringsliv.

Nya råd om amortering på bolån kan strida mot lagen

den 22 oktober 2014

Bankföreningens arbete med en ny rekommendation för amortering av bolån har nu stannat av. Konkurrensverket har nämligen inlett en utredning om rekommendationen kan strida mot konkurrenslagen.

Digital brevlåda - Trög start när ingen vill betala

den 22 oktober 2014

Först plånboken, nu kommer även post- och myndighetsförsändelser direkt in i mobilen. Det handlar om en miljardmarknad där H&M:s vd Karl-Johan Persson och Wallenbergfamiljen etablerat sig vid sidan av staten. Frågan är nu vem som ska betala för myndigheternas post.

Sacochef föreslår ny skatteuppgörelse

den 22 oktober 2014

Värnskatten bör slopas och färre ska betala statlig inkomstskatt. Samtidigt höjer man momsen och inför en enhetlig skatt på kapitalinkomster. Denna paketlösning föreslås av Robert Boije som är samhällspolitisk chef vid akademikerorganisationen Saco.

Stängning av Bromma slår hårt

den 22 oktober 2014

Flygbolaget Braathens nya plan är beställda just för Bromma flygplats – som Stockholmsmajoriteten vill stänga.”Jag hoppas att det förslaget läggs i skrivbordslådan”, säger vd Anders Ehrling.

Näringslivet tror inte på Löfven: ”Vi är bestörta”

den 22 oktober 2014

Svenskt Näringsliv anklagar regeringen för att skada möjligheten att skapa nya jobb, med utspelen kring energipolitiken, vinsterna i välfärden och skatterna. ”Vi är bestörta. Vad håller de på med egentligen”, säger organisationens vd Carola Lemne.

Högre vinst för Intrum Justitia

den 22 oktober 2014

Inkassobolaget Intrum Justitia redovisar en vinst efter skatt på 311 miljoner kronor för tredje kvartalet.

Stark orderingång för ABB

den 22 oktober 2014

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB fick se vinsten minska till 734 miljoner dollar, motsvarande cirka 5,3 miljarder kronor, för tredje kvartalet.

Ökad vinst för Nordea

den 22 oktober 2014

Bankkoncernen Nordea redovisar en rörelsevinst på 1126 miljoner euro, motsvarande cirka 10359 miljoner kronor, för tredje kvartalet. Under samma period förra året landade vinsten på 1021 miljoner euro.

Bankerna drev Stockholmsbörsen

den 21 oktober 2014

Stockholmsbörsen steg rejält under tisdagen. Även på de ledande Europabörserna var det positiva tongångar.

Inget roligt kvartal för McDonalds

den 21 oktober 2014

Tuffare konkurrens i USA och en matskandal i Kina. Kvartalsvinsten för snabbmatsjätten McDonalds rasade med 30 procent till 1,07 miljarder dollar, motsvarande 7,7 miljarder kronor.

Vinstfall för Coca-Cola

den 21 oktober 2014

Dryckesjätten Coca-Colas vinst föll med 14 procent till 2,1 miljarder dollar under tredje kvartalet. Orsaken är bland annat att försäljningen av kolsyrade drycker sjönk i Nordamerika.

Afghansk opiumodling utom kontroll

den 21 oktober 2014

I Afghanistan odlas mer opium än någonsin. Trots att stora summor satsats på bekämpning är vallmoproduktionen alltjämt en växande industri som sker utom kontroll på avlägsna platser i landet.

Storbank får böta halv miljard

den 21 oktober 2014

Amerikanska storbanken JP Morgan får böta 61 miljoner euro, motsvarande 560 miljoner kronor, för att tillsammans med Royal Bank of Scotland på finansmarknaderna ha riggat internationella jämförelseräntor.

Ideellt arbete en bonus på jobbet

den 21 oktober 2014

Allt fler företag låter sina anställda jobba ideellt några timmar i månaden på arbetstid. Johan Stadler på Skandia hjälper nyanlända flyktingungdomar med läxläsning. ” Jag har alltid känt att jag skulle vilja ge någonting tillbaka av det jag själv fått i livet”, säger han.

Hållbarheten inget sidospår

den 21 oktober 2014

Hur personalens arbetskläder tillverkas, vilka kemikalier som används vid underhåll och att fler tåg kommer i tid. Det är några av de saker SJ:s hållbarhetschef Erica Kronhöffer ansvarar för. DN Jobb tog reda på vad hon gör om dagarna.

Miljöintresset blev till ett jobb

den 21 oktober 2014

Oskar Ekman, 25, pluggade energi och miljö spetsat med management. Sedan i somras är civilingenjören från Linköping anställd som innovationsexpert hos Fortum, där han bland annat jobbar för minskad energi­användning i nya Norra Djurgårdsstaden.

Läraren lockades att byta till byggsvängen

den 21 oktober 2014

Många miljöansvariga är tekniker. Men Elin Svensson, 27, utbildade sig till gymnasielärare och geograf. Nu är hon verksamhetsutvecklare för kvalitet och miljö på byggföretaget JM Entreprenad.”Det är viktigt att vara pedagogisk”, konstaterar hon.

Så hittar du hållbara jobb

den 21 oktober 2014

Många studenter vill arbeta för en grönare och mer rättvis värld. Men hur hittar du ett sådant jobb? Och hur bygger du din karriär kring det?En väg kan gå via karriärplattformen Sustainergies.

Fusk och fel hos bilverkstäderna

den 21 oktober 2014

Har bilverkstäderna blivit bättre på att göra vad de ska eller är fusket fortfarande utbrett? Svaret beror på vem du frågar. ”Det har blivit bättre”, enligt bilbranschen. ”Det blir sämre och sämre”, hävdar Motormännen.

Fler unga arbetspendlar över sundet

den 21 oktober 2014

I flera år har arbetspendlingen över Öresund minskat bland svenska ungdomar. Antalet jobbpendlare har sjunkit sedan toppåret 2007, då nästan 2000 ungdomar pendlade till jobb i Danmark. Men nu börjar siffran vända uppåt igen, rapporterar SVT:s Sydnytt.

Stopp för oseriösa klädinsamlingar

den 21 oktober 2014

Inget 90-konto – inget tillstånd för klädinsamlingsbehållare. Landskrona sätter hårt mot hårt för att stoppa oseriösa klädinsamlingar. Och allt fler kommuner följer efter.

Spara bilderna - och slipp tårarna

den 21 oktober 2014

Bilderna är ofta de käraste ägodelarna vi har. Ändå finns de ofta i mobilen där de lätt kommer bort. Här är tips på hur du slipper försvunna bilder och mycket sorg och tårar.

Piloter utvidgar strejk på Lufthansa

den 21 oktober 2014

Strejken bland piloterna på Lufthansa har utvidgats till att även omfatta långdistansflyg. Trafiken stod på tisdagen nästan helt stilla på Frankfurts flygplats, som är Tysklands största.

USA ställer krav på svenska sparare

den 21 oktober 2014

Ett avtal som Sverige tecknat med USA får konsekvenser för svenska bankkunder, uppger SVT Västnytt. Avtalet syftar till att hitta skattesmitare.Det innebär bland annat att svenska bankkunder, både personer med koppling till USA och en del andra, måste försäkra att de inte är skattskyldiga i USA.

Experten: Mycket att tjäna på rätt bankkonto

den 21 oktober 2014

Räntan är låg. Men den varierar kraftigt från noll och uppåt mellan olika konton. Se till så att du hittar bästa bankkontot för ditt företag.

Inga besked om mer försvarspengar

den 21 oktober 2014

Regeringen kommer att leva upp till förslagen i försvarsberedningen, säger finansminister Magdalena Andersson (S). Huruvida det behövs ytterligare anslag, får bedömas efter att de nuvarande händelserna i Stockholms skärgård analyserats, framhåller hon.

Rekordvinst för Fagerhult

den 21 oktober 2014

Belysningsföretaget Fagerhult redovisar en vinst före skatt på 112 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 95 miljoner kronor samma tid i fjol.

De ger hjälp åt hjältar

den 21 oktober 2014

Grundarna till Charity storm ville ha ut mer av sitt arbete än pengar. Därför skapade de en plattform för välgörenhets­insamling som i år siktar på tio miljoner i omsättning.

Copyright © 2014 Olsmar Konsult