Nyheter

Get Aggregated RSS

Fler bokar skidsemester

den 2 oktober 2014

Skidanläggningsföretaget Skistar redovisar en förlust före skatt på 150 miljoner kronor för perioden juni—augusti, det fjärde kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period i fjol blev förlusten 173 miljoner kronor.

Hennes jobb är att äta chips

den 2 oktober 2014

Efter 40 år på jobbet tycker Len-Marie Fält fortfarande att det är lika intressant. Hennes yrke är att prova chips och utveckla nya smaker på den stora snackstillverkaren OLW.

Bildt: Det vi gjorde kanske inte var så dåligt

den 2 oktober 2014

"Bisarrt." Så beskriver utrikesminister Carl Bildt (M) beskeden på torsdagsmorgonen att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommit överens om att behålla den sänkta krogmomsen och rut-avdraget.

Sida mångdubblar insatsen mot ebola

den 2 oktober 2014

De svenska pengarna till kampen mot ebola i Afrika flerdubblas nu.Biståndsmyndigheten Sida har beslutat att skicka in ytterligare bidrag i FN-systemet.

Fallande kurs på Stockholmsbörsen

den 2 oktober 2014

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser. Klockan 9.10 hade OMXS-index gått ned med 0,4 procent till 439,3. Nedgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa och Asien.

Nytt krispaket på Bonniers förlag

den 2 oktober 2014

Bonnierförlagen säger upp 23 personer. Beslutet är resultatet av en fallande bokförsäljning och otillräckliga digitala intäkter, rapporterar Svensk Bokhandel.

”Jag skulle önska att vuxna la sig i mer”

den 2 oktober 2014

De kan dricka utan att det syns, på hemmafester i stora hus. Och deras föräldrar litar på dem, alternativt bryr sig inte om de dricker.– Dessutom har de flesta av oss ju råd, säger Måns Ljungström, 18, i Danderyd.

Sliten regering gör sista arbetsdagen

den 2 oktober 2014

Det var trötta och vemodiga borgerliga ministrar som samlades till det sista regeringssammanträdet på torsdagsmorgonen. Ministrarna kom till regeringskansliet Rosenbad efter en stor avslutningsfest kvällen före. I morgon börjar ett nytt liv där en minister byter statsrådsbilen mot cykel.

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Kändissök sprider virus

den 2 oktober 2014

Nätskurkarna håller noggrann koll på vilka kändisar som är hetast för tillfället och lägger ut falska och farliga länkar.Söker du på någon av de svenska House-stjärnorna är risken stor att du drabbas av virus.

Revisorer granskas efter bokföringsskandal

den 2 oktober 2014

Revisorsnämnden går vidare med granskningen av Eniros bokföringsskandal, skriver Dagens Industri.

Kor får sköna madrasser

den 2 oktober 2014

Om korna får ligga mjukt på specialdesignade madrasser så kommer de ge mer mjölk. Det är i alla fall vad man hoppas på vid naturbruksprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup, rapporterar P4 Malmöhus.

Svenskkrogen Aquavit får ytterligare en Michelinstjärna

den 1 oktober 2014

33-åriga Emma Bengtsson är den första svenska kvinnliga kökschefen som arbetar på en restaurang som belönas med två Michelinstjärnor.

”Kärnkraftskalkylen har spruckit totalt”

den 1 oktober 2014

Industrin reagerade med oro på onsdagens besked om energipolitiken från S och MP. Men ekonomer och energiexperter som DN talat med menar att ny kärnkraft ändå inte kommer att vara lönsam. ”Kalkylen har spruckit totalt”, säger Klas Eklund, chefekonom på SEB.

Spelbranschen vill ha mer stöd

den 1 oktober 2014

Spelbranschen och IT-entreprenörer vill se mer aktivitet från politiker för att gynna tillväxten i den kreativa sektorn. – Om de vill att den svenska startupscenen ska växa måste de visa ett större intresse, säger IT-entreprenören Fritjof Andersson.

Många klagar på telefonförsäljare

den 1 oktober 2014

Har du blivit kund hos en teleoperatör utan att riktigt veta hur det gick till? Du är inte ensam. Oseriös telefonförsäljning är vad det klagats om mest det senaste kvartalet, enligt Post- och telestyrelsen (PTS).

Stressen ökar besvär på jobbet

den 1 oktober 2014

Allt fler får besvär på grund av arbetet och det är stress och andra psykiska orsaker som ökar mest, visar en undersökning från Arbetsmiljöverket som omfattar 16 000 personer.

I ”Stockholms Silicon Valley” sås frön till nya bolag

den 1 oktober 2014

Rymdfart, antimobbningsspel, telefonväxel för sociala medier och trafikhjälp. Entusiastiska entreprenörer sår frön till vad som kan bli nya framgångssagor. – Jag hoppas det lyfter, säger Karin Nilsdotter, på rymdturistföretaget Spaceport Sweden.

Plastpåsar förbjuds i Kalifornien

den 1 oktober 2014

Kalifornien är första amerikanska delstat att förbjuda engångsplastpåsar.

Så blir framtidens resande

den 1 oktober 2014

Interaktiva hotell och allt kortare flygtider, så kan framtidens resande se ut. Jakten på okända destinationer tar oss till havets botten, rymden och miljöhotade platser. Men det lokala blir också viktigare.

Ikea drar tillbaka pastaälgar

den 1 oktober 2014

Ikea återkallar två olika sorter av pasta som har sålts på varuhusen och som kan innehålla soja fast det inte är angivet på förpackningen.

Zalandopremiär lyfter Kinnevik

den 1 oktober 2014

Stockholmsbörsen öppnade med fallande kurser och nedgången tilltog under onsdagen.När handeln stängde hade OMXS-index gått ner 1,4 procent till 441,1.

Bilförsäljningen ökar

den 1 oktober 2014

I september registrerades 26 142 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en ökning med 7,2 procent jämfört med motsvarande månad förra året.

Börsoptimismen störst bland unga

den 1 oktober 2014

Unga personer blir allt mer optimistiska när det gäller börsens utveckling. Samtidigt är andelen svenskar som är osäkra stor, visar en ny undersökning.

Miljardspelet om de nya succébolagen

den 1 oktober 2014

När skogen och gruvorna krisar kan datorspel, fiffiga appar och webbtjänster bli en ny bas­industri. Värden som patent och licensrättigheter blir allt viktigare. DN har kartlagt bolagen som kan bli nästa succéföretag efter King, Minecraft och Spotify.

Arvidsjaur får upp mot 100 nya jobb

den 30 september 2014

Arvidsjaurborna kan räkna med 60 till 100 nya arbetstillfällen, sedan det tyska företaget BKM Mannesmann beslutat sig för att förlägga sitt huvudkontor där.

Svagt ned på Wall Street

den 30 september 2014

USA-börserna backade något även på tisdagen. Energisektorn fortsätter att agera sänke, terminspriset för Brent-olja droppade 16 procent, det största tappet på två år.

Uselt resultat för kärnkraftverk

den 30 september 2014

Oskarhamns kärnkraftverk går mycket dåligt. För åren 2012 och 2013 hamnade förlusterna sammanlagt på runt 2,5 miljarder kronor för kärnkraftverket, som ägs av Eon och Fortum. Och även i år och nästa år väntas förluster, rapporterar SVT.

Rörvik Timber vinnare på börsen

den 30 september 2014

Stockholmsbörsen kretsade kring nollstrecket under tisdagen, men tog fart i eftermiddagshandeln. Trävaruföretaget Rörvik Timber lyfte efter bud från ett oljehandelsbolag.

Första kvinnan i Byggnads styrelse

den 30 september 2014

Arbetsgivarna har fördomar som gör det svårt för tjejer att få jobb i byggbranschen. Det anser snickaren Emmelie Renlund som är den första kvinnan någonsin att väljas in i fackförbundet byggnads styrelse.

Därför flyr Facebook-användarna till Ello

den 30 september 2014

Anti-Facebook nätverket Ello växer i våldsam takt. Anledningen uppges vara att de, till skillnad från just Facebook, inte ser sig som en produkt. ”Jag joinade som en protest och för att ge stöd till en ny plattform”, säger Tobias Isaksson, nybliven Ello-användare.

DN-läsarna om pralinbytet: ”Är det första april?!”

den 30 september 2014

Trillingnöten och Körsbär i likör går i pension. Pralinnyheten har engagerat många läsare – och de flesta är negativa. ”Det är jättetråkigt när konsumenter blir besvikna över att deras favoriter försvinner”, säger Marabous Jonas Magnusson.

Låg skatt kan ge Apple miljarder i böter

den 30 september 2014

Apples låga skatt i Irland är olagligt statligt stöd, anser EU-kommissionen. Bolaget riskerar att få böta flera miljarder euro. Kommissionen slår även ned på avtalet som Fiat har slutit med Luxemburg.

Maria Crofts: Kolla routern före köp av dyrare bredband

den 30 september 2014

Jag är ingen teknik­nörd men vill kunna använda intressanta nyheter. Här är några tips som gjort att jag sparat många hundra­lappar i bredbandskostnad.

Microsofts nya: Windows 10

den 30 september 2014

Namnet på Microsofts nya operativsystem blir Windows 10. Det berättar Terry Myerson, operativsystemschef på Microsoft, på tisdagskvällens presentation.

Rysk medielag sänker MTG

den 30 september 2014

Stenbecksfärens mediebolag MTG fortsätter att tappa stort på börsen sedan ryska medielagar riskerar MTG:s position.

Dolda falluckor stoppar fortkörare

den 30 september 2014

Tre luckor som ska få trafikanterna att respektera fartgränsen har byggts in i vägbanan vid en skola i Uppsala, rapporterar SVT.

Beredd att lämna bort barn för gratis wifi?

den 30 september 2014

Många läser användaravtal för gratis internet så dåligt att de glatt tackar ja till att lämna bort sitt barn i utbyte mot gratis wifi. Det visar en ny undersökning som genomförts i London.

Katastrofsiffran i fransk ekonomi

den 30 september 2014

Den franska statsskulden fortsätter att växa och har nu för första gången gått över den symboliska gränsen på 2 000 miljarder euro, enligt nya siffror från den franska statistikmyndigheten Insee.

Hej då, Trillingnöt

den 30 september 2014

Några av de mest klassiska pralinerna i Aladdinasken är på väg att fasas ut. Trillingnöt och Körsbär i likör, som har varit med sedan starten 1939, får ge plats åt nya smaker.

Fel taxeringsvärde på villorna

den 30 september 2014

Varje småhus är felvärderat med i snitt 306 000 kronor eller 21 procent, enligt en stickprovsundersökning som Villaägarnas Riksförbund gjort av Skatteverkets senaste fastighetstaxering.

Jan Johansen utsatt för varankupp

den 30 september 2014

Artisten Jan Johansens företagskonto kapades – för att köpa varaner. Enligt Expressen upptäcktes kuppen när en faktura från en djuraffär gick till inkasso.

Lugnt läge på börsen

den 30 september 2014

Handeln på Stockholmsbörsen var lugn i morgonhandeln. Men trävaruföretaget Rörvik Timber steg rejält efter bud.

Oroligheter pressar Asiens börser

den 30 september 2014

Hongkongbörsen fortsatte att falla i spåren av oroligheterna. Även Tokyobörsen föll, delvis som en konsekvens av de politiska protesterna på Hongkongs gator mot de styrande i Peking.

Bensinpriset på väg nedåt

den 30 september 2014

Oljepriset har fallit rejält sedan i somras och ligger nu på den lägsta nivån på över två år, under 100 dollar.Det svenska bensinpriset har inte följt med. Men SPBI:s vd Ulf Svahn tror att även bensinpriset är på väg ned.

Stabilt i detaljhandeln

den 30 september 2014

Detaljhandeln väntas öka med 3 procent i år, och lika mycket 2015, enligt en prognos från HUI Research. Bedömningen har inte ändrats jämfört med HUI:s senaste konjunkturrapport som kom innan sommaren.

Börsen sågar Telias nya mål

den 30 september 2014

Telia Sonera ska spara mer och satsar dessutom på tillväxt. Samtidigt lanserar telekombolaget en ny utdelningspolicy som innebär en utdelning till aktieägarna på minst tre kronor per aktie under räkenskapsåren 2014 och 2015.

Ifrågasatt framgångssaga går till börsen

den 30 september 2014

Sex år efter starten tar e-handelsföretaget Zalando steget in på börsen och värderas lika högt som anrika Lufthansa – något som kommer storägaren Kinnevik till godo. Zalando-­sagan har dock en baksida. De anställda arbetar för minimilöner.

Copyright © 2014 Olsmar Konsult