Nyheter

Get Aggregated RSS

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Börsen på lägsta nivån sedan 2013

den 9 februari 2016


Osäkerheten är fortsatt stor på Stockholmsbörsen, dagen efter att börsen rasat med över fyra procent. På eftermiddagen fortsatte utförsbacken till den lägsta nivån för indexet OMXS sedan december 2013.

Börsen faller på nytt

den 9 februari 2016

Efter en orolig inledning efter gårdagens ras stabiliserades börsutvecklingen under förmiddagen. Men på eftermiddagen rutschade det utför igen med bankaktier som sänke.

Pernilla Ström nekas miljonskadestånd – igen

den 9 februari 2016

Styrelseproffset Pernilla Ström får för andra gången nej av Justitiekanslern, JK, på skadeståndskrav som hon riktat mot staten efter HQ-skandalen.

Kaos när Swedbank kallade till telefonkonferens

den 9 februari 2016

Beskedet att Swedbanks koncernchef Michael Wolf får sparken kom som en överraskning för för de flesta. När banken skulle hålla en presskonferens över telefon havererade tekniken på grund av överbelstning.

Aktiespararna: Sundström söker en syndabock

den 9 februari 2016

Swedbanks vd Michael Wolf får sparken. Men högsta ansvaret för bankens kritiserade affärer har styrelseordförande Anders Sundström, menar Aktiespararna, som ifrågasätter om han kan sitta kvar.

SEB spår räntesänkning

den 9 februari 2016

Det blir en räntesänkning på torsdag, och först i början av nästa år kommer Riksbanken att börja höja, tror SEB:s ekonomer som släpper en ny konjunkturrapport.

Swedbanks aktie faller tungt på börsen

den 9 februari 2016

Det började upp efter gårdagens ras. Men glädjen på börserna var kortvarig.

Storägaren: Fastighetsaffärerna fick Wolf på fall

den 9 februari 2016


Swedbanks koncernchef Michael Wolf har oväntat fått sparken. Storägare kopplar petning till de fastighetsaffärer som toppchefer i banken gjort vid sidan.

Michael Wolf: Jag blev överraskad

den 9 februari 2016

Swedbanks koncernchef får oväntat lämna sin position i banken. Beskedet kommer som emn överraskning även för honom. ”Jag blev överraskad över styrelsens beslut”, säger han i ett skriftligt uttalande.

Trump inte så framgångsrik som han vill tro

den 9 februari 2016


Efter den oväntade förlusten i Iowa leder fastighetsmogulen Donald Trump stort inför primärvalet i New Hampshire. Hans bakgrund som dollarmiljardär är en viktig nyckel till framgångarna. Men en närmare granskning visar att Trumps imperium inte är så framgångsrikt som han vill påskina.

Ras på Tokyobörsen

den 9 februari 2016

Tokyobörsen föll kraftigt under tisdagen. Handlarna flydde till säkrare investeringar. När börsen stängde hade kurserna rasat med över fem procent.

Sämre än väntat för Securitas

den 9 februari 2016

Säkerhetsjätten Securitas vinst före skatt landade på 972 miljoner kronor för fjärde kvartalet i fjol. Det kan jämföras med vinsten på 861 miljoner kronor motsvarande period året före.

Handelsbankens vinst lägre än väntat

den 9 februari 2016

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 533 miljoner kronor för fjärde kvartalet i fjol. Det kan jämföras med vinsten på 4 311 miljoner kronor motsvarande period 2014.

Birgitta Forsberg: Swedbanks Wolf har fått kritik tidigare

den 9 februari 2016


DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på fyra frågor om petningen av Swedbanks vd Michael Wolf.

Ikea återkallar farliga taklampor

den 9 februari 2016


Ikea uppmanar kunder som har köpt plafonderna Hyby och Lock att omedelbart sluta använda dem.

Swedbanks vd får sparken – får 20 miljoner i fallskärm

den 9 februari 2016


Swedbanks vd Michael Wolf får oväntat sparken och tvingas gå på dagen, efter beslut från styrelsen. Enligt styrelsen är det dags för ett nytt ledarskap att ta över.

Näringslivet fruktar Brexit

den 8 februari 2016


Svenskt näringsliv bävar inför nästa år när Brexit, ett brittiskt utträde ur EU, kan bli verklighet. Det skulle drabba både svensk och brittisk ekonomi, varnar Investors ordförande Jacob Wallenberg.

Deppigt även på Wall Street

den 8 februari 2016

USA-börserna följde på måndagen marknaderna i resten av världen och kurserna dök när investerarna drabbades av en monumental skräck inför risken att tillväxten i världsekonomin saktar in.

Kraftigt fall på Stockholmsbörsen

den 8 februari 2016


Stockholmsbörsen föll på måndagen med hela 4,3 procent, precis som de ledande börserna världen över. Köpenhamnsbörsen föll med hela 5,4 procent, och Oslo med drygt 4 procent.

Börsen rasar över fyra procent

den 8 februari 2016

Stockholmsbörsen föll kraftigt, präglad av den oro som svepte över världens börser i dag. 

Slutuppgörelse väntar för HQ-kraschen

den 8 februari 2016


Slutkapitlet i berättelsen om HQ Bank inleds i dag tisdag i Stockholms tingsrätt - mer än fem år efter att Finansinspektionen drog in bankens tillstånd.

Assa Abloy rasade efter rapport

den 8 februari 2016

Dystra kommentarer om Kina och andra tillväxtmarknader skapade oro på börsen när låsjätten Assa Abloy lade fram sin bokslutsrapport.

Sänkt kreditbetyg för SKF

den 8 februari 2016

Ratinginstitutet Moody's sänker kreditbetyget för kullagerjätten SKF, från Baa1 till Baa2. Samtidigt höjs utsikterna från negativa till stabila, enligt ett pressmeddelande från Moody's.

Assa rasar på fallande börs

den 8 februari 2016

Stockholmsbörsen vänder ned efter att ha inlett med stigande kurser. Utvecklingen är likartad på de ledande Europabörserna.

KD vill införa introduktionsanställning

den 8 februari 2016


Kristdemokraterna vill ändra lagen om anställningsskydd. Las, för att få in fler nyanlända på arbetsmarknaden.

Mall of Scandinavia-bygget en ekonomisk flopp

den 8 februari 2016


Bygget av köpcentret Mall of Scandinavia har blivit en ekonomisk flopp. Peab skriver ner värdet på projektet med 800 miljoner kronor. Nu förhandlar byggbolaget med beställaren för att få igen en del av pengarna.

Assa Abloy höjer utdelningen

den 8 februari 2016

Låsjätten Assa Abloy redovisar en vinst före skatt på 2 851 miljoner kronor för fjärde kvartalet i fjol, jämfört med vinsten på 2 552 miljoner kronor motsvarande period året före.

Dollarrullning i megaformat i USA-tv när Super Bowl avgörs

den 7 februari 2016


Mycket pengar står på spel när Super Bowl, finalen i USA:s nationella liga i amerikansk fotboll, spelas under småtimmarna natten till måndag, svensk tid. För det handlar om klirr i kassan när uppemot 114 miljoner tv-tittare sätter sig ner för att följa dramat (även du kan följa det, TV3 sänder med start 23.30, söndag kväll).

HQ-Banks direktörer i rätten

den 7 februari 2016


En framgångsrik karriär kan sluta bakom lås och bom. På tisdag inleds rättegången mot finansmannen Mats Qviberg och hans underhuggare för härvan kring kraschade HQ Bank.

Svenska motorbranschen skriker efter medarbetare

den 7 februari 2016

Rekryteringsbehovet i motorbranschen fortsätter att växa – samtidigt söker allt färre till fordons- och transportprogram på gymnasiet. Nu introduceras ett nytt kvalitetssystem som ska höja standarden på gymnasieutbildningarna, och locka fler ungdomar att överväga en karriär som bilmekaniker.

Bara en tonfiskburk får godkänt

den 7 februari 2016


Fulfiske, tungmetaller och hormonstörande ämnen. En burk tonfisk kan bjuda på flera obehagliga ingredienser.

Flera vägar för den som tror på Asien

den 7 februari 2016


Många Asienfonder har tagit stryk av den kinesiska börsoron. Samtidigt pekas världsdelen ut som en fondvinnare framöver. Det finns flera olika vägar för den som vill investera i regionen, visar DN:s genomgång.

Skapade robot för att ödsla försäljarnas tid

den 7 februari 2016

En 46-årig man i Los Angeles fick nog av enveten telemarketing och skapade en talande robot för att slå tillbaka mot callcentren. Nu svarar den i telefon och håller konversationen igång med de intet ont anande försäljarna. De inspelade samtalen sprids i sociala medier.

Försäkringskassans hemliga personuppgifter lämnades ut

den 6 februari 2016


En anställd på Försäkringskassan ska ha lämnat ut hundratals sekretesskyddade personuppgifter om brukare till ett assistansbolag.

SAS lurat på miljonbelopp

den 6 februari 2016

Flygbolaget SAS har lurats på drygt 1,7 miljoner kronor. Två män har åtalats för bedrägerierna vid Östersunds tingsrätt, skriver aftonbladet.se.

Whisky bättre investering än guld

den 6 februari 2016

Sällsynta whiskysorter kan vara en bättre investering än guld, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian. I fjol steg det ledande råvaruindexet för whisky, Rare whisky Apex 1.000, med 14 procent, samtidigt som guld tappade 10 procent i värde under 2015.

Whisky bättre investering än guld

den 6 februari 2016

Sällsynta whiskysorter kan vara en bättre investering än guld, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian.

Grekiska bönder i protest mot lägre pensioner

den 6 februari 2016


Grekiska bönder protesterar mot vänsterregeringens aviserade pensionssänkningar. En endagsblockad av motorvägen mellan Aten och Thessaloniki inleddes på lördagen.

Argentina erbjuder miljarduppgörelse

den 6 februari 2016

Argentina har erbjudit 6,5 miljarder dollar i kontanter till de amerikanska långivare som stämt landet för obetalda skulder, i ett försök att nå en uppgörelse i en 14 år lång strid.

Linkedin rasade på Wall Street

den 5 februari 2016

USA-börserna föll på bred front på fredagen. Arbetslösheten i USA sjunker till 4,9 procent, den lägsta nivån på åtta år, enligt arbetsmarknadsdepartementets rapport. Delar av rapporten visade även att lönerna steg oväntat mycket.

Copyright © 2016 Olsmar Konsult