Nyheter

Get Aggregated RSS

Costa sätter allt Torres brände

den 21 september 2014

Diego Costa går en match i matchen mot forna klubbkamraten Sergio Agüero.Kommer Eden Hazard att klara av att både möta och attackera kombinationen Jesus Navas och David Silva?Kommer Chelseaikonen Frank Lampard in från bänken och vinner matchen åt Man City?

Dilsa Demirbag-Sten: Vi får inte göra samma misstag en gång till

den 21 september 2014

Karin Bojs: Tre vågor formade Europas folk

den 21 september 2014

Europas farligaste bok skrevs av romaren Tacitus för nästan två tusen år sedan. Den handlar om några grannfolk, som Tacitus själv troligen aldrig hade träffat.

Björn Wiman: Inga SD-ledamöter i världen kan hindra människors rörlighet

den 21 september 2014

Strategen Reinfeldts avhopp förbryllar

den 21 september 2014

I åtta år styrde Fredrik Reinfeldt Sverige. Utstrålade självkontroll, ansvar, långsiktighet. I årets valrörelse betonade han gång på gång vikten av ordning och reda i politiken. Han garanterade kontinuitet och visshet om framtiden. Men på valnatten avgick han plötsligt och oväntat som parti­ledare för Moderaterna. Han lämnar ett parti i vredesmod.

Esk: En ung Zlatan tittar fram i lilla Champions League

den 21 september 2014

När Malmö FF kvalade in till Champions League kom den här stora bonusvinsten:Uefa Youth League.DN var med när Malmös respektlösa ungdomar skakade Juventus. Vi såg ännu en ny Zlatan, fastnade för en svensk Philipp Lahm och hörde om det stenhårda livet i Juventus fotbollsfabrik.

Ekonominyheter

Get Aggregated RSS

Nya nakenbilder på kändisar efter it-läcka

den 21 september 2014

Fler läckta nakenbilder på kändisar cirkulerade i helgen på sociala medier, i vad som förefaller vara den andra stora it-läckan på mindre än en månad, rapporterar amerikanska medier.

Världens konstigaste flygplan fyller jämnt

den 20 september 2014

Världens konstigaste flygplan brukar den kallas, Airbus A300-600ST. Smeknamnet Beluga kommer av likheten med en beluga, vitvalen. Vackert? Inte precis. Men i lastrummet har vackra ting transporterats, exempelvis stor konst – med betoning på stor.

Billigare flyga i Sverige nästa år

den 20 september 2014

Under 2015 kommer flygpriserna stiga världen över. Men Sverige och Norge sticker ut som undantag.

Franska piloter fortsätter strejka

den 20 september 2014

Piloterna inom Air France har röstat för att förlänga den pågående strejken med ytterligare fyra dagar. Det innebär att de kan komma att strejka till och med den 26 september.

90 hamnanställda varslas i Göteborg

den 20 september 2014

Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg Roro i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg Roro varslas, skriver gp.se.

Putin välkomnas till G20-möte

den 20 september 2014

Rysslands president Vladimir Putin kommer att bjudas in till nästa toppmöte inom G20-gruppen, meddelar ordförandelandet Australien.

Skogsnicke begärs i konkurs

den 20 september 2014

Skogsnicke AB, som anklagades för att ha lurat kamerunska skogsarbetare på lönen, har begärts i konkurs.

Svenskens plånbok ger lycka – men panamanerna är lyckligast

den 19 september 2014

Panamanerna, invånarna i Panama – de är lyckligast i världen. Men vi svenskar ligger också rätt bra till på ”lyckligastlistan”: plats 8. Det visar marknadsanalysföretaget Gallups undersökning av hur väl människor finner sig tillrätta i sina respektive länder världen över.

Blandat på Wall Street

den 19 september 2014

Fredagens största börshändelse var utan tvekan Alibabas börsdebut. Den kinesiska motsvarigheten till Ebay steg som en raket och tangerade 100-dollarsstrecket innan aktien backade tillbaka något. Men trots Alibabas handelssuccé uteblev effekten på den bredare marknaden.

Kuba privatiserar 9.000 restauranger

den 19 september 2014

Kuba fortsätter att driva genom ekonomiska reformer och nu ska nästan 9.000 statligt ägda restauranger säljas till privata aktörer, meddelar regeringen. De statliga restaurangerna har varit en källa till missnöje och kubaner klagar på undermålig mat och bristfällig service.

Börsveckan slutade på plus

den 19 september 2014

Stockholmsbörsen avslutade veckan svagt uppåt. Fredagens OMXS-index lyfte med 0,2 procent. Och veckan stannade därmed på plus 1,6 procent.

Sensationell Alibaba-debut på börsen

den 19 september 2014

De högt ställda förväntningarna överträffades när Alibaba gjorde debut på New York-börsen. Efter bara några minuters handel handlades aktien för nära 100 dollar. ”En otrolig succé”, säger Günther Mårder på Nordnet.

Alibaba kan rekordnoteras

den 19 september 2014

Världens största e-handelssajt, Kinesiska Alibaba kan bli världens hittills största börsnotering.

Ny runda samtal om rysk gas

den 19 september 2014

Företrädare från EU, Ryssland och Ukraina kommer att inleda nya samtal för att lösa gaskonflikten mellan Ryssland och Ukraina nästa vecka.

Miljardböter för GSK i Kina

den 19 september 2014

En kinesisk domstol har utfärdat rekordböter på 3 miljarder yuan (cirka 3,5 miljarder kronor) för den brittiska läkemedelskoncernen Glaxo Smith Kline (GSK).

Rusning efter Iphone 6

den 19 september 2014

Från och med klockan 00.01 i natt kunde man förbeställa Apples nya telefonmodell Iphone 6 i Sverige. Det ledde till hårt tryck på de svenska återförsäljarna.

Kärleken till text-tv är blind

den 19 september 2014

Med pixlar stora som Duploklossar ser det ut som en DDR-förlaga till internet. Men publiken är fortsatt envist trogen och användningen ökar. Hur kan Sveriges kärleksaffär med text-tv vara så livskraftig?

Choklad återkallas – kan innehålla plast

den 19 september 2014

Tycker du att lakritschokladen var ovanligt svårsmält? Flera konsumenter i Finland har vänt sig till chokladtillverkaren Fazer efter att ha hittat bitar av plast i chokladen.

Mobilt bank-id ligger nere

den 19 september 2014

E-legitimationen mobilt bank-id upphörde på fredagens förmiddag att fungera. ”Nu är det uppe och fungerar som vanligt igen”, säger Johan Eriksson, vd för Finansiell id-teknik som sköter bank-id.

Falkengren klättrar på maktlista

den 19 september 2014

SEB-chefen Annika Falkengren klättrar i rankingen och har nu korats till världens fjärde mäktigaste kvinnan utanför Asien och USA av tidskriften Fortune. I fjol ansågs hon vara nummer fem.

”Nej blir en lättnadens suck för de oroliga”

den 19 september 2014

Tre frågor till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück om hur ekonomin påverkas av folkomröstningen i Skottland:

Uppåt på börsen

den 19 september 2014

Stockholmsbörsen inleder fredagens handel med en bred uppgång, i linje med ledande Europabörser.

”Jättebra att bankerna måste visa sina verkliga räntor”

den 19 september 2014

Tre frågor till Dagens Nyheters privatekonomiska krönikör Maria Crofts om

FI kräver redovisning av snittränta

den 19 september 2014

Finansinspektionen (FI) kräver att bankerna ska redovisa vilka räntor kunderna faktiskt betalar i genomsnitt och sluta använda vad myndigheten kallar missvisande listpriser.

Alibaba nosar på rekordnotering

den 18 september 2014

Den emotsedda Alibaba-aktien prissattes sent på torsdagen till 68 dollar inför fredagens introduktion på New York-börsen. Enligt en källa till AFP kommer noteringen inbringa 25 miljarder dollar, vilket skulle innebära den största börsnoteringen någonsin.

Fortsatt upp på USA-börser

den 18 september 2014

Trots blandad ekonomisk statistik under dagen och ovisshet om utgången av folkomröstningen i Skottland steg USA-börserna på torsdagen.

Chockhöjning av avgifter för borätter uteblir

den 18 september 2014

Medlemmarna i nya bostadsrättsföreningar kan pusta ut. Föreningarna kommer inte att tvingas chockhöja månadsavgifterna på grund av de nya reglerna för avskrivningar.

Ericsson lyfte börsen

den 18 september 2014

Ericsson lyfte Stockholmsbörsen med ett besked om att telekomtillverkaren upphör med utveckling av modem. OMXS-index steg 0,5, i linje med ledande Europabörser.

Stora problem för fjärrtåg efter växelfel

den 18 september 2014

Såväl fjärrtrafiken mellan Göteborg och Stockholm som pendeltågen mellan Göteborg och Alingsås drabbades när det som Trafikverket kallar grundväxeln vägrade vara med under tidig eftermiddag på torsdagen.

Facebook för rika lanserat

den 18 september 2014

En klubb för människor med mer pengar än tid. Så marknadsför sig en social nätverkssajt som lanserades i veckan.

Stark börs ökar utlandsköp

den 18 september 2014

Svenska bolag spenderar stora pengar på förvärv av utländska företag. Den svenska börsen är högt värderad, vilket gör det billigare att köpa utomlands.

Apple vägrar ge polisen lösenord

den 18 september 2014

Inom en snar framtid får polis allt svårare att få tillgång till material från Iphone-telefoner och Ipads.Förklaringen: teknikjätten Apples nya operativsystem IOS 8 där användaren automatiskt krypterar sina uppgifter när man väljer lösenord.

Här är höstens trender

den 18 september 2014

Damma av din gamla birkenstock-toffla och tupera ditt hår så är du inne i höst. Svenska Moderådets vd Elin Frendberg har för DN:s räkning sammanfattat de viktigaste trenderna från modeveckan i London.

Svenska områden som kan bli självständiga

den 18 september 2014

Norrland skulle klara sig bra på egen hand. Kanske också Skåneregionen.Likt Skottland finns de ekonomiska förutsättningarna att kapa banden, enligt ekonomer.

Rysk budget med krisfond

den 18 september 2014

Den ryska regeringen har enats om en budgetproposition för åren 2015—2017, föreslagen av landets finansminister Anton Siluanov.

Finländskt beslut om kärnkraft

den 18 september 2014

Miljöfrågor och Ukraina-kris gör att den finländska regeringens ställning i dag ligger i vågskålen när den tar ställning till ett nytt kärnkraftverk 30 mil från Sverige.

Kritik mot Apples nya operativsystem

den 18 september 2014

Under onsdagskvällen släppte Apple sitt nya operativsystem IOS 8 för Iphone Ipad och Ipod touch. Nu varnar tekniksajten Ars Technica för att systemet fungerar dåligt på gamla modeller.

Svenskarna tankar mindre

den 18 september 2014

Försäljningen av bensin, diesel och E85 sjönk i augusti i år jämfört med samma månad i fjol, enligt preliminära siffror från Svenska Petroleum- och Biodrivmedelinstitutet (SPBI).

Copyright © 2014 Olsmar Konsult